Pomáhať nám chutí

VIII. ročník

Na Liptovský dvor sa opäť po roku vracia kulinársky súboj „Pomáhať nám chutí“. Je nielen o gastronomickom zážitku, ktorý vám doprajú dvaja skvelí slovenskí šéfkuchári, ale hlavne o pomoci iným. O pomoci tým, ktorým život skomplikovala vážna choroba. Práve im poputuje výťažok za 5-chodové degustačné menu, pripravené a naservírované týmito šéfkuchármi anonymne. Hostia sa tak rozhodnú, ktoré menu podporia a akou finančnou čiastkou.

Komu pomáhame?

  • Svetielko nádeje

    Výťažok za jedlá Petra Bracha, ktorý pôsobil v našom hoteli viac ako 7 rokov, poputuje do občianskeho združenia Svetielko nádeje v Banskej Bystrici, ktoré funguje už 22 rokov a je zamerané na zlepšovanie života detí s onkologickým alebo iným vážnym ochorením a ich rodín v súčinnosti s Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Banskej Bystrici, špeciálne s Klinikou pediatrickej onkológie a hematológie.

  • Vladko Ševčovič

    V tomto súboji sa mu postaví nový šéfkuchár nášho hotela, Lukáš Klenko. Výťažok za jeho jedlá zas poputuje 4-ročnému Vladkovi Ševčovičovi, ktorý je ako jediný na Slovensku a v Čechách s genetickou mutáciou 15q13.3 s pridruženou mentálnou retardáciou, EEG anomáliami, spánkovým apnoe, hluchotou, kvadruparézou s hyperkinézou.

Aby sa táto pomoc mohla uskutočniť a aby tento večer plný emócií, prvotriednej gastronómie, súperenia, ale aj humoru a priateľských stretnutí mal zmysel, dôležití sú hostia, ktorí zavítajú k nám, na Liptovský dvor. Preto vás srdečne pozývame dňa 16.11.2024 do našej Stodoly Liptovský dvor. Vstup na toto podujatie je bezplatný a o tom, koľko pomôžeme, rozhodnete VY!

Celým večerom, obohateným o kultúrny program, vás bude sprevádzať a o príjemnú atmosféru sa postará Milan „Junior“ Zimnýkoval. Degustáciu doplní kvalitnými vínami náš partner Best Wines Distribution na čele so someliérom Vladimírom Mészárosom.

Dvaja šéfkuchári s veľkým srdcom

Lukáš Klenko, rodák z Liptova a súčasný šéfkuchár v našom hoteli, v minulosti pracoval v Nemecku s michelinským šéfkuchárom Christianom Krempinom v reštaurácii Parkhotela Albrecht****, kde získali ocenenie Chaîne des Rôtisseurs. Neskôr pôsobil ako šéfkuchár v Rakúsku, Bratislave a v Jasnej. Varil pre významné osobnosti, napríklad niekdajšieho prezidenta SR a takisto na medzinárodnom projekte UEFA v strednej Afrike. Staral sa tiež o podnik Radoslava Nackina, ktorý udeľuje Gurmán Award na Slovensku. Ako správny Lipták miluje lokálne suroviny, no tiež má rád ázijskú fúziu v slovenskom tradičnom jedle.

Peter Bracho, ktorý pôsobil v našom hoteli ako šéfkuchár viac ako 7 rokov kladie dôraz na kvalitu, lokálnosť a čerstvosť používaných surovín. Je držiteľom ocenení Majster kuchár SR 2016/2017 a víťaz piateho ročníka Interregional Culinary Cup of European Regions 2019. V minulosti varil vo Viedni, v Nemecku, v reštaurácii michelinského šéfkuchára Pavla Pospíšila. Tiež sa angažoval na rozbehnutí reštaurácie Warhol’s Bar & Bistro na EXPO 2020 v Dubaji - v Slovenskom pavilóne. Momentálne pôsobí ako šéfkuchár v reštaurácii Klára v Kaštieli Voderady.

Ďalšie informácie

  • Rezerváciu si môžete nahlásiť e-mailom: info@liptovskydvor.sk  alebo telefonicky: +421 918 683 123. Pri rezervácii vás prosíme uviesť počet osôb na galavečer 16.11.2024 a prípadný záujem o rezerváciu ubytovania.

  • Počet miest je limitovaný.

  • Zbierka na pomoc sa uskutočňuje v hotovosti.

Čo hovoria naši hostia

“Krásne prostredie Jánskej doliny. Ubytovanie a reštaurácia v ľudovom štýle reprezentuje Liptov a prostredie v ktorom sa nachádza. Ticho prerušuje len vietor v korunách stromov. Miesto stvorené na oddych, dovolenku a poprípade rodinné oslavy.”

— Miroslav, cez Google

“Skvelé miesto, krásne ubytovanie, milý personál, ochotní všetci zamestnanci. Odporúčame!”

Oľga, cez Facebook

Pozrite si naše ďalšie ponuky

Darčekový poukaz

Romantika na chalúpke

Previous
Previous

Jeseň na Liptovskom dvore

Next
Next

Veľká noc