Pomáhať nám chutí

Po trojročnej prestávke sa na Liptovský dvor opäť vracia kulinársky súboj „Pomáhať nám chutí“. Je nielen o gastronomickom zážitku, ktorý vám doprajú dvaja skvelí a oceňovaní šéfkuchári, ale hlavne o pomoci iným. O pomoci tým, ktorým život skomplikovala vážna choroba. Práve im poputuje výťažok za 5-chodové degustačné menu, pripravené a naservírované týmito šéfkuchármi anonymne. Hostia sa tak rozhodnú, ktoré menu podporia a akou finančnou čiastkou.

Komu pomáhame?

  • Svetielko nádeje

    Výťažok za jedlá Petra Bracha, ktorý pôsobí v našom hoteli už viac ako 6 rokov poputuje do občianskeho združenia Svetielko nádeje v Banskej Bystrici, ktoré funguje už 21 rokov a je zamerané na zlepšovanie života detí s onkologickým alebo iným vážnym ochorením a ich rodín v súčinnosti s Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Banskej Bystrici, špeciálne s Klinikou pediatrickej onkológie a hematológie.

  • Tomáško Jánošík

    V tomto súboji sa mu postaví Zdenko Kramarčík, aktuálne šéfkuchár známej žilinskej reštaurácie Olivia’s. Výťažok za jeho jedlá zas poputuje 17-ročnému Tomáškovi Jánošíkovi z Konskej, ktorý od narodenia trpí spastickou kvadruparézou s osovou hypotóniou – najťažšou formou detskej mozgovej obrny.

Aby sa táto pomoc mohla uskutočniť a aby tento večer plný emócií, prvotriednej gastronómie, humoru a súperenia mal zmysel, dôležití sú hostia, ktorí zavítajú k nám, na Liptovský dvor. Preto vás srdečne pozývame dňa 17.11.2023 do našej Stodoly Liptovský dvor. Cena tohto unikátneho degustačného večera bude dobrovoľná a o jej výške rozhodnete VY.

Celým večerom obohateným o kultúrny program, vás bude sprevádzať a o príjemnú atmosféru sa postará Milan „Junior“ Zimnýkoval. Degustáciu doplní kvalitnými vínami náš partner, Best Wines Distribution na čele so someliérom, Vladimírom Mészárosom.

Dvaja šéfkuchári s veľkým srdcom

Zdenko Kramarčík, aktuálne šéfkuchár známej žilinskej reštaurácie Olivia’s. Už počas strednej školy zbieral víťazstvá na súťažiach. Neskôr pôsobil aj v niekoľkých popredných slovenských reštauráciách, ako Belene v Château Gbeľany a tiež je známy z mnohých konceptov a skvelých degustačných eventov po celom Slovensku. Miluje otvorený oheň a učarovalo mu grilovanie.

Peter Bracho, ktorý pôsobí v našom hoteli ako šéfkuchár už viac ako 6 rokov kladie dôraz na kvalitu, lokálnosť a čerstvosť používaných surovín. Je držiteľom ocenení Majster kuchár SR 2016/2017 a víťaz piateho ročníka Interregional Culinary Cup of European Regions 2019. V minulosti varil vo Viedni, v Nemecku, v reštaurácii michelinského šéfkuchára Pavla Pospíšila či u Jaroslava Žideka. Tiež sa angažoval na rozbehnutí reštaurácie Warhol’s Bar & Bistro na EXPO 2020 v Dubaji - v Slovenskom pavilóne.

Ďalšie informácie

  • Rezerváciu si môžete nahlásiť e-mailom: info@liptovskydvor.sk  alebo telefonicky: +421 918 683 123. Pri rezervácii vás prosíme uviesť počet osôb na galavečer 17.11.2023 a prípadný záujem o rezerváciu ubytovania.

  • Počet miest je limitovaný.

  • Zbierka na pomoc sa uskutočňuje v hotovosti.

Čo hovoria naši hostia

“Krásne prostredie Jánskej doliny. Ubytovanie a reštaurácia v ľudovom štýle reprezentuje Liptov a prostredie v ktorom sa nachádza. Ticho prerušuje len vietor v korunách stromov. Miesto stvorené na oddych, dovolenku a poprípade rodinné oslavy.”

— Miroslav, cez Google

“Skvelé miesto, krásne ubytovanie, milý personál, ochotní všetci zamestnanci. Odporúčame!”

Oľga, cez Facebook

Pozrite si naše ďalšie ponuky

Darčekový poukaz

Romantika na chalúpke

Next
Next

Zima na Liptovskom dvore