Spájame úspešný biznis s tradíciami

jeseň na Liptovskom dvore

Je tu jeseň. A na našom dvore to nie je len o padajúcich listoch, či o zbieraní gaštanov. Jeseň na Liptovskom dvore je o spájaní biznisu s tradíciami.  

Biznis? Na Liptovskom dvore?

Áno, čítate správne. Náš Liptovský dvor je vyhľadávaným miestom pre biznis klientelu. Máme totiž „BIG FIVE“ na úspešnú firemnú akciu:
1. Konferenčnú miestnosť s technickým vybavením
2. Veľký exteriér vhodný na rôzne aktivity
3. Lokalitu ponúkajúcu nespočetne veľa možností
4. Tím, ktorý sa o vás postará
5. Gastronómiu, ktorá Vás ohúri

Konferenčná miestnosť s technickým vybavením a denným svetlom.

Tradície? Na Liptovskom dvore?

Asi zbytočná otázka, že? Liptovský dvor je sám o sebe návrat k tradíciám. Ale keď tu už máme jeseň, aké sú jesenné tradície? Jeseň v našej lokalite je obdobím zberu úrody, hodov a jarmokov. Preto na našom dvore počas jesene vznikla taká naša „dvoranská“ tradícia – organizovanie pravej Liptovskej zabíjačky.

Prečo zrovna zabíjačka

Lebo je dopyt po aktivitách, kde si ľudia pripomínajú naše zvyky a pôvodný život na vidieku. Ľudia si čoraz viac vážia lokálne a domáce výrobky. Vyhľadávajú ich v obchodoch, na trhoch. Predstavte si takú dobrú domácu klobásku, či jaterničku. Viete, že je urobená poctivo, čo je hlavne cítiť na chuti.  A o čo by to bolo vzácnejšie, keby ste si ju vyrobili sami?:)

Domáce klobásky a jaternice. Presne takéto si môžete vyrobiť spolu s vašou firmou.

Ako vyzerá dvoranská zabíjačka?

Často sa nás firmy pýtajú ako taká zabíjačka u nás na dvore prebieha. Čo môžu od toho očakávať. Aby ste si vedeli predstaviť ako to u nás v takýto deň chodí, priblížime Vám zabíjačku po našom.

domáca pálenka

Ako každá správna zabíjačka, aj tá naša začína malým dúškom špiritusu.

Všetko je pripravené. Voda vrie v kotlíkoch, nože sú nabrúsené, svinka čaká. Tej, nie práve najpríjemnejšej úlohy sa chopí náš mäsiar Jano. Ten ju aj spolu s našimi kolegami očistí a vyberú sa prvé časti, ktoré sa začnú hneď spracovávať. Taká čerstvá pečienka jemne posolená na domácom chlebíku, to je Vám ale pochúťka.

príprava na zabíjačku

Všetko je pripravené. Nože sú nabrúsené.

kotlíky na zabíjačku

V kotlíkoch vrie voda.

mäsiar

Mäsiar sa chopí svojej úlohy. On aj naši kuchári vás prevedú celým spracovateľským procesom.

Postupne sa pokračuje, postupne sa zapájate aj vy. Či už pri mletí mäsa do klobások, či pri krájaní slaniny na škvarky, či len rozdávaním múdrych rád, alebo staraním sa o pitný režim Vašich kolegov. Práce s takou svinkou je habadej, lebo na správnej zabíjačke sa využije úplne všetko. Celým spracovateľským procesom Vás povedie mäsiar Jano a naši kuchári. Dozviete sa ako sa robí tlačenka, či zabíjačková baba, či aj zákulisné informácie o tajných ingredienciách.

Slanina nachystaná na vypekanie. O chvíľu z nej budú chrumkavé škvarky.

Viete ako sa robí zabíjačková baba? Ak nie, u nás sa to dozviete.

Zabíjačka je nielen o robote. Ale hlave o dobrom jedle. Najčerstvejší cesnakový lalok aký ste kedy jedli.

A keď bude všetko hotovo, večer zavŕšite zabíjačkovým hodovaním na raute, kde sa stoly budú prehýbať pod zabíjačkovými špecialitami. Záver dňa bude v znamení veselosti za vydareným dňom, kedy sa dobre najete a rozhýbete boky v ľudovom rytme. Tóny cimbalu, mocné hlasy folklóristov a šumné dievky vylákajú do tanca aj toho najväčšieho hanblivca.:)

zabíjačkový raut

Večer sa stoly budú prehýbať pod zabíjačkovými špecialitami

firemna akcia ludova hudba

A ľudovka vás roztancuje

Na zabíjačku si istotne rezervujte celý deň.

Niečo na spestrenie

Verím, že celý deň spracovávať mäso nie je pre každého atraktívne. Ale máme pre Vás tip ako si zabíjačku spestriť. Čo tak skočiť do suda a naložiť kapustu na zimu? Alebo si upliesť pravé liptovské korbáčiky?

domáce ťahanice

Nemusíte sa celý deň venovať iba mäsu. O týchto čerstvých ťahaničkách budete ešte dlho snívať.

Áno, aj tradičné remeslá ako kováčstvo a hrnčiarstvo majú svoje čaro a verím, že každý z vás sa nechá rád prekvapiť, čo dokáže vytvoriť z tvrdého železa alebo ako si podmaní prstami hlinu.

hrnčiarsky kruh

Spestrite si zabíjačku remeslami ako je hrnčiarstvo alebo kováčstvo.

Liptovský dvor spája biznis a tradície

Liptovský dvor naozaj spája biznis a tradície. A veľmi nás to baví. Tešíme sa, keď vysokopostavení manažéri, či najváženejší kreatívci na Slovensku sú hrdí na to, ako si u nás na dvore prvýkrát vyrobili klobásku do vianočnej kapustnice. Baví nás sledovať a podporovať IT odborníkov ako trpezlivo modelujú vázu z hliny. Robí nám nesmiernu radosť, keď pri miešaní jaterníc vznikajú úspešné pracovné vzťahy. A o tom to je. Úspešná firemná akcia má odhodiť masku profesionality, zblížiť a budovať úspešné vzťahy s kolegami či obchodnými partnermi. A Hotel Liptovský dvor je to najlepšie miesto pre úspešnú firemnú akciu. Aj na tú vašu:)

Na koho sa môžete obrátiť so svojimi otázkami a rezerváciou takéhoto programu?

Najlepšie na mňa, mailom (zmizerakova@liptovskydvor.sk, info@liptovskydvor.sk) alebo telefonátom 0905 921 777, 0918 683 123. Rada sa povenujem Vašim otázkam a pomôžem vám s návrhom programu, na ktorý sa Vám bude s úsmevom a radosťou spomínať.

Vaša Zuzana Mizeráková

REZERVOVAŤ

Rezervujte si tento pobyt

REZERVOVAŤ
2018-12-07T16:37:29+00:00
WEBCAM