Ravioli s medvedím cesnakom, ricottou a bryndzou na cícerom pyré.

Karanténa, nekaranténa, sezóna medvedieho cesnaku je tu. Táto bylinka je nielen veľmi chutná, ale aj nesmierne zdravá. Zistite prečo je medvedí cesnak taký zdravý.TU!

Či už v týchto dňoch objednávate čerstvé bylinky zo špecializovaných online shopov alebo nahodíte rúška a vyberiete sa naňho do prírody, máme tu tip na skvelý recept od nášho hviezdneho šéfkuchára, Petra Bracha.

Budeme potrebovať:

CESTO NA RAVIOLI:
300 g hladkej múky
50 g kačacia masť (možno použiť aj bravčovú alebo maslo)
1 žĺtko
soľ
1 dcl vody

PLNKA:
100 g ricotta
100 g  bryndza
1 cibuľa opečená na masti
100 g medvedí cesnak
čierne korenie
soľ

PENA Z MEDVEDIEHO CESNAKU:
1 šalotka
50 g masla
2 dcl vývaru
50 g medvedí cesnak
soľ

CÍCEROVÉ PYRÉ:
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
100 g masla
100 g cíceru
0,5 l vývaru
soľ + korenie

+ zrejúci syr

Postup:

Na ravioli zmiešame hladkú múku, masť, žĺtok, soľ a vodu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke.

Plnku pripravíme jednoducho zmiešaním ricotty, bryndze, opečenej cibuľky, soli, korenia a na drobno nasekaného cesnaku. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 mm, povykrajujeme koliečka, prídame plnku a opečieme na prepustenom masle.

Asi takto… 🙂

Pre prípravu pyré si orestujeme cibuľku aj cesnak, pridáme cícer, zalejeme vývarom a rozmixujeme.

Penu z medvedieho cesnaku pripravíme nasledovne: orestujeme šalotku, pridáme vývar, cesnak a soľ a rozmixujeme. Hmotu prelejeme cez sitko do hrnčeka, ešte chvíľu povaríme a došlaháme na nadýchanú penu.

A čo syrový čips? Na papier na pečenie nastrúhate zrejúci syr a dáte na 1 minúty do mikrovlnky.

Na tanier podávame – cícerové pyré, raviolky, penu z medvedieho cesnaku, syrový čips a dozdobiť to môžete opečenými lístkami medvedieho cesnaku a jarnou cibuľkou.

Je to skrátka skvelý tip ako si aj tieto dni preniesť špičkového šéfkuchára priamo do vašej kuchyne. 🙂

Nevieme sa dočkať, kedy znova otvoríme naše brány a pohostíme vás priamo u nás. 🙂

Vaši dvorania

REZERVOVAŤ

Rezervujte si tento pobyt

REZERVOVAŤ