Je tu sezóna medvedieho cesnaku. Práve v v tomto období  rastie voľne v lesoch táto chutná a veľmi zdravá bylinka. Zistite prečo je medvedí cesnak taký zdravý.TU!

Videli ste ho už aj vy rásť v lese, alebo na pultoch v obchodoch medzi zeleninou?  Ale nie ste si úplne istý, ako by ste ho použili? Náš šéfkuchár Peter Bracho pre Vás pripravil jeden fantastický recept. Určite si na ňom pochutí celá Vaša rodina, trebárs už túto nedeľu:)

recept s medvedim cesnakom

Recept od šéfkuchára: Hovädzia hruď, ravioli s ricottou a medvedím cesnakom, hráškové pyré

Na hovädziu hruď s medvedím cesnakom podľa nášho šéfkuchára Petra Bracha budete potrebovať:

500g hovädzia hruď
3PL balzamico
1PL dijónska horčica
800ml hovädzí vývar
200g zemiakové cesto
100g ricotta
2ks cibuľa, 6 strúčikov cesnaku
60g medvedí cesnak
70g maslo
400g hrášok
rasca, soľ, čierne korenie
pohánkové pukance

Postup:

Hovädzie mäso opláchneme, osušíme a posypeme rascou, soľou, mletým čierny korením. Pridáme balzamico a horčicu a všetko vmasírujeme do mäsa. Dáme na plech, podlejeme vývarom, zabalíme alobalom a pečieme v trúbe na 165°C – 4hod.
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme na masle do sklovita. Rozdelíme na polovicu. Prvú polovicu zmiešame s ricottou a nasekaným medvedím cesnakom. Druhú polovicu zmiešame s oblanšírovaným (hodiť do vriacej vody, počkať minútku, zliať a rýchlo schladiť) hráškom a všetko spolu rozmixujeme na hladké pyré. Dochutíme soľou a korením. Zemiakové cesto si rozvaľkáme na hrúbku cca 2 mm, vykrojíme koliečka a naplníme cesnakovou-riccotovou plnkou. Zabalíme do tvaru ravioly. Ravioli varíme 2 minúty vo vriacej a osolenej vode. Pred podávaním ich glazírujeme (prelejeme na panvičke) v ochutenom masle s pár lístkami medvedieho cesnaku.
Podávame na tanieri – hráškové pyré, raviolky a plátok krásne šťavnatého hovädzieho. Prelejte výpekom a dozdobte lístkami medvedieho cesnaku a pohánkovými pukancami.
Verím, že Vás tento recept navnadil a už sa neviete dočkať, kedy si budete pochutnávať na tomto úžasnom jedle s medvedím cesnakom podľa nášho šéfkuchára Petra Bracha. Držíme Vám palce nech sa Vám podarí minimálne taký dobrý, ako nášmu Petrovi. Dobrú chuť 🙂

PS: Určite nám pošlite fotku Vášho výsledného produktu:) Budeme sa tešiť.

A ak Vás zaujal Petrov recept a radi by ste navštívili reštauráciu Liptovského dvora, kde  náš talentovaný šéfkuchár Peter Bracho kúzli, navštívte našu stránku: liptovskydvor.sk/restauracia-liptovsky-dvor/. Nájdete tam našu aktuálnu ponuku jedál a nápojov. Všetci ste srdečne vítaní na našom dvore:)

Jana

REZERVOVAŤ

Rezervujte si tento pobyt

REZERVOVAŤ